Alla vinnare i Årets Kampanj

Nu står det klart vilka kampanjer som vinner Grand Prix, Guld & Silver i StockholmMediaAward 2021. Prisutdelning sker i samband med StockholmMediaWeek, som pågår just nu på China Teatern i Stockholm.

Årets mediekampanj, mot en definierad målgrupp, belönar en annonsör och dennes tävlande partners för ett insiktsfullt, disciplinoberoende och kreativt anslag. Kampanjens medielösning ska vara genomtänkt och effektiv och mediestrategin ska tydligt ha påverkat kampanjresultatet positivt.

Vinnare i Årets Kampanj 2021:

Grand Prix

Annonsör: Burger King
Kampanjnamn: Moldy Whopper
Mediebyrå: Dentsu X
Involverade partners: INGO

Motivering:
”Att skapa genomslag med stor budget är alltid mycket lättare än med en liten. Med små medel måste man vara modigare, ta större risker och utmana mer. Ändra uppfattningar är svårt, det vet vi alla. I det här fallet vågar man gå hela vägen, inga kompromisser, ingen lång förklarande text, utan bara tydligt, visuellt starkt och otroligt effektivt. Att inte prata utan visa, visade sig vara ett vinnande drag. Det bästa av allt, kampanjen fick en otrolig spridning och fick oss att förstå vilken skillnad en dag gör…”

Guld

Annonsör: TryggHansa
Kampanjnamn: Badläge
Mediebyrå: PHD
Involverade partners: BCW

Motivering:
”Hur bygger man en positiv relation med sina kunder och ökar varumärkespreferensen i målgruppen samtidigt som man gör en av deras mest använda ägodelar helt obrukbar? Med stort mod och en app som symbol, fick den här annonsören anledning att prata om ett livsviktigt budskap som gav stor spridning och blev en snackis i såväl köpta som förtjänade kanaler. Grattis Trygg Hansa till en genomarbetad kampanj som utbildar och tydligt visar att några sekunder med fel fokus kan vara skillnaden mellan liv och död.”

Silver

Annonsör: Vattenfall
Kampanjnamn: What’s happening
Mediebyrå: OMD
Involverade partners: Nord DDB

Motivering:
”Att i grunden förändra ett företags affär och med hjälp av reklam ändra en negativ uppfattning om ett varumärke och samtidigt ge världen hopp om en ljusare framtid, är en gigantisk utmaning. Med utgångspunkt i insikten att människor blir mer motiverade av positiva berättelser om de framsteg som görs, utformades en massiv kampanj som positionerade varumärket som en förebild i vår tids viktigaste fråga – klimatet och uppvärmningen av vår planet. Genom ett gediget hantverk, hela vägen från en integrerad mediestrategi till taktiska skräddarsydda medielösningar, skapades en både bred och djup kampanj som överträffade samtliga uppsatta mål och som även resulterade i en inbjudan av Joe Biden till Vita huset i samband med klimattoppmötet. Det är stort!”

För mer information, vänligen kontakta: Lena Regeheim, projektledare StockholmMediaWeek, lena@sverigesmediebyraer.se