Klarna utsedd till Årets Annonsör

Nu står det klart att Klarna tar hem titeln som Årets Annonsör i StockholmMediaAward 2019. Prisutdelning sker i samband med StockholmMediaWeek, som just nu pågår på China Teatern i Stockholm.

Bedömningskriterier:
Årets Annonsör ska, genom ett framgångsrikt och kreativt kommunikationsarbete, ha bedrivit ett skickligt mediearbete. Annonsören har använt sig av smarta, modiga och/eller gränsöverskridande medieval oavsett storleken på sin mediebudget. Annonsören har med hjälp av sitt medieval utmärkt sig positivt på den svenska medie- och annonsmarknaden.

Vinnare:
Klarna

Motivering:
Året Annonsör har med självförtroende, självdistans och nytänkande vågat skapa ett helt eget uttryck i en traditionell och förtroendetung bransch. I stället för tusen hårda, och i värsta fall svårförstådda argument, har man vågat samla all sin kommunikation kring känslan och upplevelsen som tjänsten ska ge användarna. En idé som med höjd och konsekvens tagits ut i breda media, sociala kanaler, tappat in på populärkultur, blivit nytänkande pr och till och med produkter som gestaltar varumärket. Varje kontaktpunkt har gjorts till bärare av vad man står för och ett annorlundaskap som får oss att vilja prata om det och dela det med andra. Genom att ta sitt koncept hela vägen har man lämnat stimmet av startups bakom sig och blivit branschens tydliga och moderna nytänkare. Flåsande i nacken på jättarna. Smooth jobbat!

De nominerade i Årets Annonsör 2019 var:
Arla, Försvarsmakten, IKEA, Klarna, McDonald’s och Oatly.

Läs mer om StockholmMediaWeek och StockholmMediaAward på www.stockholmmediaweek.com.

För mer information, vänligen kontakta:
Marina Ahlberg, projektledare StockholmMediaWeek, marina@sverigesmediebyraer.se

Media Audit Guide
Utgiven av Sveriges Annonsörer i samförstånd med Sveriges Mediebyråer
För att ge extra fokus och belysa frågor som handlar om auditörena har Sveriges Annonsörer satt ihop en kort och enkel guide som förklarar hur en auditör bör vara sammansatt. Vad som krävs av dem, samt vilka metoder, processer och datakällor som behövs för att de ska kunna utöva sina tjänster. Sveriges Annonsörer har skrivit guiden i enlighet med riktlinjer från WFA, World Federation of Advertisers (WFA) och i samförstånd med oss på Sveriges Mediebyråer.
Läs mer
KURSSTART 17:E FEBRUARI
Affärstänk för byråexperter
En kurs för dig på byrå som vill fördjupa din strategiska förståelse av marknadsföring och försäljning. Under ledning av Erik Modig.
Läs mer
Mediebranschens stora årliga event
Stockholm
MediaWeek
StockholmMediaWeek arrangeras av Sveriges Mediebyråer och är ett seminarium om engagerande och aktuella marknadskommunikations- och mediefrågor, belysta av branschens mest intressanta personligheter.
Läs mer