StockholmMediaWeek 2024: Firar 20 år och flyttar till Musikaliska

Den 19 september arrangeras StockholmMediaWeek för tjugonde året i rad. I år flyttar evenemanget till Musikaliska Kvarteret intill Nybrokajen och temat för jubileumsåret är Tid.

StockholmMediaWeek arrangeras av Sveriges Mediebyråer och är ett seminarium om engagerande och aktuella marknadskommunikations- och mediefrågor, belysta av branschens mest intressanta personligheter. Evenemanget har genom åren varit ett av mediebranschens största och ett välbesökt forum för den svenska medieindustrin.

Årets upplaga av StockholmMediaWeek kommer att äga rum den 19 september på Musikaliska Kvarteret intill Nybrokajen i Stockholm. Fastigheten är Sveriges första konserthus och invigdes 1877. Nu möter dessa lokaler ett jubilerande StockholmMediaWeek där dåtid, samtid och massor av framtid kommer att firas.

– Det övergripande temat för i år är Tid. Det redaktionella arbetet är i full gång och vi kommer att presentera programmet allteftersom. Programledare under detta 20-årsjubileum är Claes de Faire och redaktör är Rolf van den Brink, säger Lena Regeheim, verksamhetsansvarig, StockholmMediaWeek.

Programbeskrivning StockholmMediaWeek 2024:
”Sociala medier, streamingtjänster och ständiga uppdateringar sätter tempot. Lättsmälta nyheter konsumeras på X och TikTok. Arbetsprocesser som förr fick ta månader, kortas till veckor när AI löser uppgiften. Och Mitt i detta firar StockholmMediaWeek 20 år. Vi konstaterar att TV, radio och papperstidningen trots alla hotbilder, lever och mår bra. Generation Y har vuxit upp och Generation Alfa, som fått sociala medier med modersmjölken, är på väg ut i arbetslivet. Som alltid finns det nya mätmetoder att ifrågasätta och förändring är det enda konstanta.Vi har 20 år av oavbruten högkonjunktur i ryggen. Så vad händer nu? Hur mycket effektivare kan branschen bli? Hur jobbar man med varumärkeslojalitet i en ombytlig onlinekultur? Har ai-tåget gått? Och den där känslan av FOMO – vi måste tala om den”.

Under evenemanget kommer även vinnarna i StockholmMediaAward att utses. De nominerade i följande åtta kategorier kommer att presenteras lite längre fram: Årets Kampanj, Årets Annonsör, Årets Branschpersonlighet, Årets Säljorganisation, Årets Mediebyråhjälte, Årets Medierådgivare, Årets Mediebyråledare och Årets Mediesäljare.

För mer information, vänligen kontakta:
Lena Regeheim, verksamhetsansvarig StockholmMediaWeek, Sveriges Mediebyråer, lena@sverigesmediebyraer.se