Till minne av Peter Callius

Vi har idag nåtts av det tragiska beskedet att Peter Callius har gått bort efter en tids sjukdom. Peter har, i sin roll på Kantar Sifo, varit tongivande inom vår bransch i många år. Sveriges Mediebyråers styrelseordförande Daniel Eriksson ser tillbaka på branschkollegan Peter.

Första gången som jag träffade Peter hade jag precis börjat i branschen och jag skickades på kurs för att lära mig planeringsverktyget Orvesto. Peter höll i utbildningen och lärde oss med stort tålamod att bygga målgrupper, optimera medieplaner som på den tiden var rena printplaner. Den grunden som Peter gav mig där och då, sitter fortfarande i ryggmärgen. Jag har alltid känt mig välkommen i våra möten som vi har haft genom åren, även då vi varit helt oeniga i förhandlingar, Peter hade sin roll och jag min. Jag kommer alltid att minnas Peter med respekt för den kunskap som han satt inne med, den värme han delade med sig av och den glädje som han spred.

Våra tankar går till Peters familj. Peter togs från er i alldeles för tidig ålder. Vi är många inom Sveriges Mediebyråer som kommer bära med oss ett varmt minne av Peter.