Vem är Årets Branschpersonlighet?

Nu står det klart vilka som är nominerade i kategorin Årets Branschpersonlighet i StockholmMediaAward 2021. Vem som vinner presenteras under StockholmMediaWeek, mediebranschens årliga evenemang, som äger rum den 16-17 november på China Teatern i Stockholm.

I kategorin Årets Branschpersonlighet har i år tre personer nominerats. Kriterierna för att nomineras i kategorin är att personen ska ha varit tongivande på den svenska mediemarknaden, väckt känslor och engagemang, varit nytänkande och innovativ och flyttat fram positionerna för den svenska mediemarknaden. Juryn som utser Årets Branschpersonlighet består av Sveriges Mediebyråers styrelse.

Nominerade i kategorin Årets Branschpersonlighet 2021 är:

Anna Wikland, Sverigechef, Google

Fredrik Svedjetun, journalist och chefredaktör

Malin Häger, försäljningsdirektör, TV4

– Gemensamt för dessa tre personer är att alla har gjort en betydande insats, på ett eller annat sätt, under pandemiåret 2020. Det har varit ett tufft år för branschen men genom olika initiativ, rapportering eller genom att lyfta frågan har vi kunnat lära oss av varandra och kommer kunna ta med oss viktiga lärdomar för framtiden. Styrelsen, tillika juryn för denna kategori, har haft ett tufft jobb i att utse vinnaren – den 16-17 november offentliggörs vem som blir Årets Branschpersonlighet 2021, säger Daniel Eriksson, styrelseordförande, Sveriges Mediebyråer.

StockholmMediaAward är en av Sveriges största medietävlingar, där bland annat innovativa, nyskapande och effektiva medielösningar premieras. StockholmMediaAward delas ut i fyra kategorier: Årets Branschpersonlighet, Årets Kampanj, Årets Annonsör och Årets Säljorganisation.

För mer information, vänligen kontakta:
Lena Regeheim, projektledare StockholmMediaWeek, Sveriges Mediebyråer, lena@sverigesmediebyraer.se