Alla vinnarna i kategorin Årets Kampanj

Nu står det klart vilka kampanjer som vinner Grand Prix, Guld & Silver i StockholmMediaAward 2016. Prisutdelning sker i samband med StockholmMediaWeek, som pågår just nu på China Teatern i Stockholm.

Årets mediekampanj belönar en annonsör och dennes mediebyrå för ett effektivt, disciplinoberoende och oväntat anslag. Kampanjen skall kännas nyskapande, innovativ och helst utmana traditionella medielösningar.

Vinnarna i Årets Kampanj 2016:

Grand Prix
Annonsör: Björn Borg
Kampanj: First Person Lover
Tävlande byrå: Starcom

Guld
Annonsör: Volvo Car Sverige
Kampanj: Made by Sweden – Vintersaga
Tävlande byråer: Forsman & Bodenfors och Mindshare

Silver
Annonsör: Pierre Robert
Kampanj: #BikeMyTights
Tävlande byrå: OMD

Motivering Grand Prix:
Årets Grand Prix vinnare vänder upp och ned på invanda begrepp. En ny kräsen målgrupp nås via en medielösning, som också fungerar som försäljningskanal. Vinnare på vinnare slås i kampanjen, som vinner på flera och i raka set. Årets Grand Prix vinnare må komma från ett land där lagom anses vara bäst, men precis som det var för den person som gett namn åt varumärket får vi nog konstatera att i år är det bäst som är bäst.

Motivering Guld:
Årets Guld går till en kampanj som hyllar sitt eget land och gör det till utgångspunkten för allt varumärket står för. Hela Sverige får vara med förstås, för det är ju själva grundtanken i kampanjen. Inget lämnas åt slumpen, allt är minutiöst planerat. Att bygga vidare på och överträffa kampanjens föregångare är minst sagt imponerande.

Motivering Silver:
Årets Silver går till en kampanj som tar sin egen väg. Varumärkets stora fördel är också dess nackdel. Den insikten ligger till grund för ett nytt spännande grepp, som i realtid vänder på existerande fördomar genom att bevisa produktens kvalitet och dessutom rädda damer i nöd. Det är media och sampling i ett, det är innovativt, det är kul och det är relevant.

Läs mer om StockholmMediaWeek och StockholmMediaAward på www.stockholmmediaweek.com.

För mer information, vänligen kontakta:
Marina Ahlberg, projektledare StockholmMediaWeek, marina@sverigesmediebyraer.se
Annica Axelsson, juryordförande, VD på Strålfors Sverige: annica.axelsson@stralfors.se

Media Audit Guide
Utgiven av Sveriges Annonsörer i samförstånd med Sveriges Mediebyråer
För att ge extra fokus och belysa frågor som handlar om auditörena har Sveriges Annonsörer satt ihop en kort och enkel guide som förklarar hur en auditör bör vara sammansatt. Vad som krävs av dem, samt vilka metoder, processer och datakällor som behövs för att de ska kunna utöva sina tjänster. Sveriges Annonsörer har skrivit guiden i enlighet med riktlinjer från WFA, World Federation of Advertisers (WFA) och i samförstånd med oss på Sveriges Mediebyråer.
Läs mer
KURSSTART 17:E FEBRUARI
Affärstänk för byråexperter
En kurs för dig på byrå som vill fördjupa din strategiska förståelse av marknadsföring och försäljning. Under ledning av Erik Modig.
Läs mer
Mediebranschens stora årliga event
Stockholm
MediaWeek
StockholmMediaWeek arrangeras av Sveriges Mediebyråer och är ett seminarium om engagerande och aktuella marknadskommunikations- och mediefrågor, belysta av branschens mest intressanta personligheter.
Läs mer