Alla vinnarna i kategorin Årets Kampanj

Nu står det klart vilka kampanjer som vinner Grand Prix, Guld & Silver i StockholmMediaAward 2018. Prisutdelning sker i samband med StockholmMediaWeek, som pågår just nu på Grand Hôtel i Stockholm.
Årets mediekampanj belönar en annonsör och dennes mediebyrå för ett effektivt, disciplinoberoende och oväntat anslag. Kampanjen skall kännas nyskapande och innovativ.

Vinnarna i Årets Kampanj 2018:

Grand Prix
Annonsör: Betsson
Kampanj: Visa färgerna
Tävlande byrå: Vizeum
Övriga involverade: iProspect, Isobar, JCDecaux och Posterscope

Guld
Annonsör: Bris, Barnens Rätt i Samhället
Kampanj: Bris lilla stjärna
Tävlande byrå: Likehouse Kommunikation & Media
Övriga involverade: Garbergs

Silver
Annonsör: SBAB
Kampanj: Boendeekonomi är jättekul!
Tävlande byråer: IUM och Emakina DBG

Motivering Grand Prix:
Byggt på en stark insikt om hur hängivet engagemang kan leda till ett destruktivt beteende, har denna kampanj byggt både räckvidd och likability inom ett område där reklamtröttheten är extra stor. Digitala utomhustavlor har fungerat som interaktiva nav och gett möjlighet att visa sin kärlek – inte bara för sin egen skull, utan tillsammans med likasinnade i en fredlig, färgrik kamp.
Kampanjen har överträffat sina försäljningsmål med råge och byggt en positiv attityd till varumärket genom att visa färgerna.

Vinnaren i StockholmMediaAward, Årets Kampanj Grand Prix är Betsson och Vizeum, för kampanjen Visa färgerna!

Motivering Guld:
Med ett lika lysande som okonventionellt medieval, har denna kampanj låtit användarna skapa räckvidd utöver det vanliga – och dessutom gett dem ”badge value” för sitt val.
I en tid på året då extra många slåss om såväl uppmärksamhet som plånbok, har man lyckats skapa engagemang för en stor och viktig fråga genom intelligent och innovativ mediestrategi. Resultatet är en 100%-ig ökning av försäljningen och ett synligt bevis på att ”du inte är ensam”, ”Vi finns här för dig” genom Bris lilla stjärna.

Grattis Barnens Rätt i Samhället och Likehouse Kommunikation & Media! Guld-vinnare i StockholmMediaAward, Årets Kampanj är Bris lilla stjärna.

Motivering Silver:
Hur skapar man en positiv relation till kunderna, med ett erbjudande de tycker är tråkigt. Med mycket mod och högt satta mål har varumärkesägaren – trots små resurser i förhållande till jättarna inom branschen – särskiljt sig inte minst genom sin medialösning. Kampanjen har dramatiserat en tråkig lågintressefråga och gjort den större än den är. Resultatet blev högre top of mind, preferens och marknadsandel – och alltihop genom att låta kunderna betala för att ta del av kampanjen!

Silver i StockholmMediaAward, Årets Kampanj går till SBAB samt IUM och Emakina DBG för kampanjen ”Boendeekonomi är jättekul!”.

Läs mer om StockholmMediaWeek och StockholmMediaAward på www.stockholmmediaweek.com.

För mer information, vänligen kontakta:
Marina Ahlberg, projektledare StockholmMediaWeek, marina@sverigesmediebyraer.se
Linda Grängzell, pressansvarig, linda.grangzell@publicismedia.com