Alla vinnarna i kategorin Årets Kampanj 2019

Nu står det klart vilka kampanjer som vinner Grand Prix, Guld & Silver i StockholmMediaAward 2019. Prisutdelning sker i samband med StockholmMediaWeek, som pågår just nu på China Teatern i Stockholm.

Årets mediekampanj mot en definierad målgrupp belönar en annonsör och dennes mediebyrå för ett effektivt, disciplinoberoende, oväntat, och kreativt anslag. Kampanjens medielösning skall kännas nydanande och innovativ.

Vinnarna i Årets Kampanj 2019:

Grand Prix
Annonsör: McDonald’s
Kampanj: Beat the Heat
Tävlingsbidrag insänt av: OMD
Övr. involverade partners: Visual Art

Guld
Annonsör: Blossa, Altia Sweden
Kampanj: Den vintertid nu kommer
Tävlingsbidrag insänt av: Scream
Övr. involverade partners: Havelle, Prime och Sony Music

Silver
Annonsör: Svenska Spel
Kampanj: Oddset – TheJanneWalk
Tävlingsbidrag insänt av: OMD
Övr. involverade partners: Perfect Fools och Visual Art

Motivering Grand Prix:
Hur skapar man en försäljningssuccé i en kategori, där annonsören varken är top of mind eller ens i ”frame of reference” för kunden? Jo, man ber till vädergudarna! Eller så gör man ett skolboksexempel på hur man med gediget insiktsarbete och tydlig strategi skapar en medielösning som i realtid följer det som påverkar efterfrågan mest: var i vårt avlånga land solen skiner – och ger människor just där och då ett riktigt glassigt erbjudande. Tillsammans blev resultatet både tidernas bästa försäljning och gav Sverige en ny svalkande destination när kvicksilvret steg.

Vinnaren i StockholmMediaAward, Årets Kampanj Grand Prix är McDonald’s och OMD, för kampanjen Beat the Heat!

Motivering Guld:
I den mörkaste tiden på året, när alla slåss om vår plånbok och tiden är knapp, måste man hitta nya vägar till kundernas hjärtan för att beröra. Inte minst om man är ett gammalt klassiskt varumärke med många nya konkurrenter som slåss om uppmärksamheten och begränsad budget. Då gäller det att sätta en strategi och skapa en lösning som ger effekt. Så klokt då att bjuda alla sinnen på det bästa produkten har att erbjuda: doften, känslan av värme och bilden av trevnad. Allt på gator och torg, mitt i stressen. Dessutom med ljudligt stöd av en kär sommarklassiker omklädd i nytänkande vinterskrud. Som klättrade på både spellistor och ända in på landets julavslutningar. Så insiktsfullt och välintegrerat att det är värt en skål!

Grattis Blossa, Altia Sweden och Scream! Guld-vinnare i StockholmMediaAward, Årets Kampanj är Den vintertid nu kommer.

Motivering Silver:
I tv-soffan är ALLA experter när vår heder som fotbollsnation står på spel. Om någon bara lyssnade så skulle det bli ordning på både taktiken och passningsspelet. Sagt och gjort. Med ett långvarigt sponsorskap i botten skapades en idé som tog tag i engagemanget hos målgruppen och en medielösning som serverade de kloka inspelen just när förbundskapten hade tid. En kampanj som blev en dialog när reaktionerna filmades, spreds tillbaka till fansen och dessutom fick stor förtjänad uppmärksamhet. Om spelet på plan blev bättre vet vi inte, men kampanjens kreativitet och resultat bäddade för en promenadseger.

Silver i StockholmMediaAward, Årets Kampanj går till Svenska Spel och OMD för kampanjen Oddset – TheJanneWalk.

Läs mer om StockholmMediaWeek och StockholmMediaAward på www.stockholmmediaweek.com.

För mer information, vänligen kontakta:
Marina Ahlberg, projektledare StockholmMediaWeek, marina@sverigesmediebyraer.se