CommToAct lanserar CommToAct People – fokus på social hållbarhet

I maj 2023 lanserades initiativet CommToAct, som består av två delar; Planet och People. Nu lanseras CommToAct People, en sammanslutning av ledande byråer, marknadsavdelningar, publicister och tech-plattformar som strävar efter att göra verklig skillnad avseende social hållbarhet inom marknads- och kommunikationsbranschen.

Enligt flera oberoende rapporter ökar antalet människor som drabbas av stress, utbrändhet och andra former av psykisk ohälsa inom marknads- och kommunikationsyrket. Genom att sätta fokus på viktiga frågor i branschen som psykisk ohälsa och den fortsatta bristen på mångfald, jämlikhet och inkludering vill man skapa en mer hållbar och attraktiv bransch.

CommToAct People erbjuder en plattform som innehåller fakta, verktyg och vägledning för att främja en sund arbetsmiljö och förhindra negativa konsekvenser av stress och press för våra kollegor.

– Det är vårt ansvar att inte bara skapa innehåll som återspeglar dagens samhälle, utan att det också visas i medier som är mångsidiga och inkluderande. Ett viktigt verktyg som vi nu lanserar på hemsidan är vår Medieguide för inkluderande kommunikation, en viktig del för att skapa ett mer mångsidigt medie-ekosystem, säger Karin Grohman, Verksamhetsansvarig, CommToAct.

För mer information besök: commtoact.se/people/