Tema, akter och experter – här är StockholmMediaWeek 2019

I år arrangeras StockholmMediaWeek för 15:e året i rad. Evenemanget äger rum den 8–9 maj på China Teatern i Stockholm. Under två intensiva dagar kommer stora delar av mediebranschen att mötas för att diskutera utmaningar och möjligheter, både när det kommer till marknadsavdelningarnas, byråernas och mediernas fortsatta utveckling. Övergripande tema för årets upplaga av StockholmMediaWeek är; WIP – en bransch i ständig rörelse.

– Temat, WIP – en bransch i ständig rörelse, valde vi utifrån att förändring och ökad komplexitet är de krafter som påverkar mediebranschen allra mest just nu. Och snabbt går det. För att klara utmaningarna tvingas organisationer att vara extremt flexibla och alltid beredda att ställa om och skifta fokus. Marknadsplanen är ett Work In Progress, ett levande dokument som ständigt kan ändras. Det här påverkar förstås alla delar av vår bransch, såväl företag, medier som byråer, och det tar vi upp i årets StockholmMediaWeek. I år arrangeras StockholmMediaWeek för femtonde året i rad, vilket vi är mycket stolta och glada över, och vi hoppas kunna bjuda på lite extra av allt, säger Staffan Slörner, vd Sveriges Mediebyråer.

Claes de Faire är programledare även för den 15:e upplagan av StockholmMediaWeek och kommer lotsa besökarna genom programmet i nära samarbete med våra delprogramledande branschexperter och alla medverkande gäster. Under Claes ledning kommer dagsaktuella mediefrågor diskuteras tillsammans med några av de mest namnkunniga inom branschen. Innehållsansvarig för årets evenemang är Rolf van den Brink.

StockholmMediaWeek är indelat i fyra akter och engagerar även fyra delprogramledande branschexperter, med ansvar för varsin akt.

StockholmMediaWeek 2019, akter och branschexperter:

8/5, förmiddag
Akt I: SKIFTET
Branschexpert:
Martin Hugosson, Group M
Paradigmskiftet är det som pågår medan vi är upptagna med att prata ”inhouse vs konsulter”. Villkoren för annonsörerna och för byråer och medier, som levererar till annonsören, är i ständig förändring. Det köps, säljs och branschglids som aldrig förr och mediekartan är ett levande dokument, ett WIP där nya allianser och affärsområden föds i ett sällan skådat tempo – lokalt och globalt. Vad handlar det hela om egentligen? Finns det en större plan, eller är sammanslagningarna fullskaleexperiment med oviss utgång? Vilka byggen kommer att stå stadigt på sikt och vad faller platt redan i närtid? Välkommen till StockholmMediaWeek, akt 1, en akt om branschens verkligt stora frågor.

8/5, eftermiddag
Akt II: PROCESSEN
Branschexpert:
Annelie Holm, OMD
När allt du lärt dig om marknadsföring har ändrats och gamla sanningar känns mer gamla än sanna, är kärnan ändå densamma; varumärket, målgrupper och budskap. Så hur ska man tänka? Hur bygger man ett varumärke idag och behöver man det? Vilken typ av budskap attraherar dagens konsumenter? Måste man ta ställning till samhällsfrågor eller ska man helst förhålla sig neutral? Var träffar man den svårfångade målgruppen? Och när vi väl hittat rätt – vad krävs för att få ett avslut, en konvertering, ett köp?! Välkommen till akt 2 – akten när vi gör som vi alltid gjort. Och ändå inte.

9/5, förmiddag
Akt III: LABBET
Branschexpert:
Nils Andersson Wimby, Isobar
Arbete pågår, men vad jobbas det med egentligen? Dags att koppla greppet om den senaste tekniken – den som vi alla måste förhålla oss till, rusta oss för, ställa om till, driva på utvecklingen av eller åtminstone försöka förstå nyttan av. Hur behöver vi som jobbar med varumärken och kommunikation tänka kring innovation? Vi stavar oss igenom tidens viktigaste förkortningar: CX, UX, AI, XR och vi nördar ner oss i buzzwords som blockchain, deep fake, voice och growth hacking. Vad är dagsländor och vad är viktigt på riktigt? Och hur avgör man skillnaden? Och hur avgör man skillnaden? Innovation och ny teknik är fantastisk! Men att ta reda på vilken konkret roll den kan spela är kanske viktigast ändå. Akt III, konkret, fast under ständig utveckling.

9/5, eftermiddag
Akt IV: VÄXTKRAFTEN
Branschexpert:
Anna Hjalmarsson, Zenith
Sweden’s got talent! Men varför ska de jobba med marknadsföring när det finns creddiga tech startups? Hur ser tillväxten i vår bransch ut egentligen? Vem väljer att jobba med media och marknadsföring idag och vad är det i så fall som lockar? Vilka kompetenser letar branschen efter och swipar de höger när de ser oss? Och inget StockholmMediaWeek utan rörligt. Rörligt är roligt. Och helt klart effektivt. Så här blir det reklamfilm, online och närkontakt med Youtube också. Välkommen till fjärde och sista akten av StockholmMediaWeek 2019 – akten där vi rör oss in i framtiden i vår jakt på nästa Bråkenhielm, af Klercker eller rentav Zuckerberg

StockholmMediaWeek arrangeras av Sveriges Mediebyråer och äger rum den 8–9 maj på China Teatern i Stockholm. Huvudsponsorer för StockholmMediaWeek 2019 är Dagens Industri, Expressen, JCDecaux och Rix FM.

För mer information om och biljetter till StockholmMediaWeek: www.stockholmmediaweek.com

För mer information, vänligen kontakta:
Marina Ahlberg, projektledare StockholmMediaWeek, Sveriges Mediebyråer.
marina@sverigesmediebyraer.se