Triss för Tre Kronor som Årets Mediebyrå och PHD är Årets Nätverksbyrå

Nu är vinnaren i Sveriges Mediebyråers och branschtidningen Resumés gemensamma tävling som utser Sveriges bästa mediebyrå utsedd. StockholmMediaAward-kategorin Årets Mediebyrå är en tävling där den mediebyrå som har nöjdast kunder premieras. Prisutdelning sker i samband med StockholmMediaWeek, som pågår just nu på China Teatern i Stockholm. Tre Kronor Media & Reklam utses för tredje gången till Årets Mediebyrå och PHD tar hem titeln Årets Nätverksbyrå, en delkategori som adderades förra året i tävlingen.

Tävlingskategorin Årets Mediebyrå inom StockholmMediaAward är ett samarbete mellan Sveriges Mediebyråer och Resumé sedan 2007, där den är en del av Resumés utnämningar av Kundens Bästa Byrå. Tävlingen genomförs i samarbete med Novus Group, som står för undersökning, analys och rapportering, på uppdrag av Sveriges Mediebyråer och Resumé.

Kriterier:
Från och med 2012 är Årets Mediebyrå en tävling där mediebyråernas kunder, till 100%, avgör vilken byrå som vinner. Tävlingen baseras på ett Nöjd Kund Index grundat på kunskap och åsikter inhämtade från respektive byrås kunder. 2012 infördes delkategorin Årets Nätverksbyrå i kategorin Årets Mediebyrå. Definitionen på en s k nätverkskund i den här tävlingen är att den ska vara verksam på minst fyra marknader.

Vinnare Årets Mediebyrå:
Tre Kronor Media & Reklam

Vinnare Årets Nätverksbyrå:
PHD

”Topp 5” – högst rankade i Årets Mediebyrå:                               
1. Tre Kronor Media & Reklam
2. OMD
3. PHD
4. Bizkit Wisely
5. Scream Mediabyrå

Nominerade Årets Nätverksbyrå:
MediaCom
OMD
PHD
Vizeum

StockholmMediaAward är en av Sveriges största medietävlingar, där bland annat innovativa, nyskapande och effektiva medielösningar premieras StockholmMediaAward delas ut i fem kategorier: Årets Mediebyrå, Årets Branschpersonlighet, Årets Säljorganisation, Årets Kampanj och Årets Annonsör.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Staffan Slörner, vd
Sveriges Mediebyråer
Tfn nr: 070 – 750 77 11
e-post: staffan@sverigesmediebyraer.se

Alexandra Öfwerman, presskontakt
Micael Bindefeld AB
Tfn nr: 073 – 654 47 60
e-post: alexandra.ofwerman@bindefeldab.se

Läs mer om StockholmMediaWeek och StockholmMediaAward på:
www.stockholmmediaweek.com

VAR EN DEL AV FÖRÄNDRINGEN
Delta i global undersökning om mångfald & inkludering
Måndag 21 juni sjösätter The World Federation of Advertisers (WFA) världens första globala studie av mångfald, rättvisa och inkludering i marknads- och kommunikationsbranschen. Syftet är att få in ett stort och konkret underlag till det fortsatta arbetet med att skapa förbättringsåtgärder inom dessa områden. Med anledning av undersökningn går Sveriges Annonsörer, SWEDMA, KOMM, Sveriges Mediebyråer, IAB, All of Us, Swedish Content Agencies samman i ett gemensamt upprop till alla anställda i branschen att svara på undersökningen. Totalt deltar 27 länder i studien.
Läs mer